Plannen om uw huis te gaan verkopen? Dan zijn de kosten een belangrijke factor. Aan het verkopen van een huis zitten flinke kostenposten verbonden. Meer weten over hoeveel het kost om uw huis te verkopen? Bezoek dan de website van kostenhuisverkopen.nl! Onze informatie is samengesteld op basis van jarenlange ervaring, expertise en vooral efficiënte tips. Vele anderen gingen u al voor door onze handige informatie toe te passen bij het verkoop van hun huis. Dit scheelde niet alleen tijd, maar vooral veel geld. Benieuwd? Bezoek dan nu onze website: kostenhuisverkopen.nl!

Opzoek naar de verkoopkosten van een huis?

Super dat u de tijd neemt om goed geïnformeerd van start te gaan met de verkoop van uw huis. De kosten van het verkopen van een huis zijn afhankelijk van een bepalende keuze: zelf verkopen of de hulp inschakelen van een (NVM) makelaar. Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Wellicht heeft u nog nooit eerder overwogen om zelf uw huis te gaan verkopen. De kosten beginnen bij het opfrissen en eventueel opknappen van uw huis. De meeste mensen zorgen voor verkoop dat het huis strak in de lak erbij staat. Grote werkzaamheden daargelaten, zoals een keuken of badkamer vervangen. Dit zijn zulke smaak gebonden investeringen, dat ze veelal niet de waarde van de gemaakte kosten opleveren. Daar bovenop komen de kosten die geheel afhankelijk zijn van uw keuze. Zelf verkopen, betekent dat alle verantwoordelijkheden op uw eigen bord komen. Denk daarbij aan de marketing, onderhandelingen, communicatie en alle juridische zaken. Zijn dit geen taken die voor u zijn weggelegd? Schakel dan de hulp in van een makelaar. Elke makelaar hanteert een eigen tarievenopbouw en verkoopstrategie. Hierdoor zullen de prijzen onderling sterk wisselen. Wees verstandig en vraag offertes op bij meerdere makelaars, zodat u de verschillen onderling goed kunt vergelijken. Eén van de grootste kostenposten is makelaarscourtage. Dit is 1-2% van de verkoopsom dat u afstaat aan de makelaar. In veel gevallen komen hier nog diverse kosten bovenop, waaronder opstartkosten en eventuele taxaties, open huizen en bezichtigingen. Uit onderzoek is gebleken dat makelaars betere resultaten behalen binnen een kortere periode. Hieraan zitten in verhouding wel meer kosten verbonden. Laat u daarom goed adviseren voor u een keuze maakt! 

Kosten huis verkopen

Zoals u hierboven heeft gelezen, zijn er keuzes die bepalen welke kosten er verbonden zitten aan de verkoop van uw woning. Vooraf is niet definitief te zeggen hoe groot het financiële plaatje zal uitvallen onder aan de streep. Bovendien speelt de staat van uw huis een belangrijke rol. Een huis dat in goede staat verkeerd, zal sneller worden verkocht in de huidige woningmarkt. Het is verstandig om altijd extra financiële middelen achter te houden voor de verkoop. Naast makelaarscourtage van gemiddeld 1,5% dat gelijk staat aan een paar duizend euro en opstartkosten van gemiddeld €350-500,- zijn er ook diverse andere kosten die erbij komen. Denk aan een taxatierapport, reparaties/klussen, intrekkingskosten, exclusiviteitsclausule en bijkomende notariskosten. In verhouding betaalt u dus meer aan een makelaar, maar daardoor heeft u ook veel gemak. Hij of zij is volledig op de hoogte van alle wetten en regelgeving, heeft jarenlange ervaring en weet hoe een verkoop het beste kan worden aangepakt en vastgelegd. Maak een weloverwogen keuze!

Voordelen kostenhuisverkopen.nl:

  • Ga goed voorbereid en geïnformeerd van start
  • Vergelijk verschillende makelaars vooraf
  • Overleg de voor- en nadelen van zelf verkopen en/of makelaar inschakelen
  • Laat u vooraf onafhankelijk adviseren

Bekijk onze website voor meer informatie, zodat u bespaart op de kosten voor de verkoop van uw huis en op de hoogte bent van diverse kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen.nl!