Ben je op zoek naar een originele wanddecoratie? Dan is een kurken prikbord van artinato misschien een leuk idee. artinato is een webshop met allerlei producten die geproduceerd zijn met oog voor het milieu. Ze verkopen er diverse artikelen in verschillende categorieën, die allemaal op natuurlijke wijze zijn gemaakt, of van natuurlijke materialen. artinato vindt namelijk dat we het milieu niet onnodig hoeven te belasten met de aankoop van producten die we in het dagelijks leven gebruiken. Een kurken prikbord klinkt misschien niet zo heel bijzonder, maar het leuke van artinato is dat je in hun webshop zo’n prikbord van kurk geheel in een vorm naar wens kunt laten maken. Je levert gewoon een afbeelding aan en artinato snijdt deze vervolgens uit een platte, kurken rol. Deze afbeelding kun je vervolgens aan je muur hangen en gebruiken als prikbord voor al je notities, foto’s en andere herinneringen. Super leuk natuurlijk, want je hebt de vorm zelf uitgekozen! Heb je niet zoveel inspiratie? Dan kies je gewoon voor een standaard vorm die artinato al uit kurk heeft gesneden, zoals de wereldkaart, het stadsgezicht of de theepot. Deze zitten allemaal standaard in het assortiment en zijn te bestellen in hun webshop. Maar nogmaals, als je echt een origineel kurken prikbord wilt zou ik eens nadenken over een vorm die je leuk vind om aan de muur te hebben!

Webshop met kurken prikbord

Doordat kurk zo’n milieuvriendelijk materiaal is heeft artinato ervoor gekozen om veel producten van kurk in hun assortiment op te nemen. In hun webshop vindt je niet alleen dat kurken prikbord, maar ook nog vele andere kurken producten, zoals:

  • Kurken yogaproducten
  • Kurken woonaccessoires
  • Kurken tassen

Al deze producten zijn (al dan niet grotendeels) gemaakt van kurk. De reden dat dit zo milieuvriendelijk is is dat kurk ontzettend snel groeit, en er dus niet zoveel land voor nodig is om het te verbouwen. Als gevolg daarvan is de ontbossing als gevolg van ons consumentengedrag stukken minder. Als je goed voor het milieu wilt zijn doe je er dus goed aan om producten van kurk te kopen in plaats van van andere materialen. Met zo’n kurken prikbord bijvoorbeeld, weet je zeker dat je een keuze maakt die onze aarde niet negatief beïnvloedt, en dat geeft een fijn gevoel, niet? 

Webshop met duurzame kleding

Omdat artinato het erg belangrijk vindt dat we op alle vlakken duurzamere keuzes maken verkopen ze ook duurzame kleding in hun webshop. Deze kun je tegelijk met dat kurken prikbord op maat bestellen, dan wordt het in één keer bij je thuis bezorgd. En het mooie van deze webshop is dat ze ook nog eens 5% van hun omzet afstaan aan een project dat helpt de kurkeiken populatie op peil te houden, zonder daarvoor andere bomen te kappen. Je draagt dus met jou duurzame aankoop bij artinato echt bij aan betere wereld. Dat is dus shoppen met een goed gevoel! En dat je daarna ook nog een mooie garderobe vol duurzame kleding van prachtige materialen en een kurken prikbord voor jou op maat gemaakt hebt is natuurlijk mooi meegenomen… 

Lees meer…