Ben je bezig met een artikel over duurzaamheid, klimaat of milieu? Of kom je dagelijks in je werk onderwerpen tegen die hiermee te maken hebben? Bijvoorbeeld omdat je werkt is een sector die veel van doen heeft met klimaatverandering, energie of milieu? Dan wil je misschien wel op de hoogte blijven van het laatste nieuws op dit gebied. Of kun je op zoek zijn naar de meest recente weetjes en onderzoeken die op het gebied van duurzaamheid hebben plaatsgevonden. Zulk soort ‘duurzaam nieuws’ kun je op verschillende plekken vinden. We geven je enkele tips voor het vinden van dergelijk nieuws.

Tips voor vinden duurzaam nieuws

Als je op zoek bent naar de laatste weetjes en nieuwtjes op het gebied van duurzaam nieuws, zijn er verschillende bronnen die je kunt raadplegen. Je kunt bijvoorbeeld in de kranten van de afgelopen weken zoeken naar nieuws op het gebied van duurzaamheid. Dit is wel een hoop bladerwerk. En… die papieren kranten zijn zelf natuurlijk ook niet het duurzaamste alternatief! Bovendien staat in kranten niet al het nieuws over duurzaamheid. Zeer specifieke nieuwtjes worden misschien uit de krant gelaten.

Ook kun je radio en televisie raadplegen voor duurzaam nieuws. Maar hier wordt, net als bij kranten, een selectie gemaakt van de belangrijkste nieuwtjes. Je zult dus wel wat mislopen. Verder kun je op websites en in bladen van organisaties en bedrijven kijken die veel met duurzaamheid bezig zijn.Vaak publiceren zij ook veel nieuwtjes. Dit is wel veel werk om bij te houden. Bovendien kunnen nieuwtjes van bedrijven soms ook gekleurd zijn als het bedrijf bepaalde belangen heeft. 

De handigste manier om op de hoogte te blijven van duurzaam nieuws is het volgen van blogs en websites op dit gebied. Een voorbeeld van een dergelijke blog die alleen maar nieuws in dit kader publiceert, is groennieuws.nl. Op deze blog vind je een breed scala aan relevant nieuws. Denk bijvoorbeeld aan 

  • Nieuws over klimaatverandering
  • Nieuws over klimaatstaking
  • Nieuws over stikstofmaatregelen
  • Nieuws over energiezuinig leven
  • Nieuws over energietransitie
  • Nieuws over duurzaam bouwen
  • Nieuws over Co2 uitstoot
  • Nieuws over recycling en afvalverwerking

Kortom, alles wat met duurzaamheid te maken heeft vind je op deze blog.

Duurzaam nieuws op groennieuws.nl

groennieuws.nl publiceert heel veel artikelen die van goede kwaliteit zijn. Je kunt de artikelen gebruiken ter inspiratie of als informatiebron. De artikelen worden in artikelen aangeboden. Daarnaast zijn er ook allerlei informatieve filmpjes te zien. Zelf te maken met duurzaam nieuws, of heb je wel wat te vertellen? Dan kun je twee dingen doen. Enerzijds kun je de redactie tippen over jouw nieuwtje. Anderzijds kun je zelf aan de slag gaan en een gastblog schrijven. Als je een goede gastblog schrijft over duurzaam nieuws, kan deze op groennieuws.nl gepubliceerd worden. Zo houden mensen die bezig zijn met duurzaamheid in alle aspecten elkaar scherp en op de hoogte.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste duurzaam nieuws? Dan kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Groen Nieuws.  Zo ontvang je het laatste nieuws over biologisch eten, duurzaam winkelen, weer, klimaat, recycling en duurzaam leven in jouw mailbox. Handig en interessant! Vanaf nu heb je dus altijd een bron voor het vinden van duurzaam nieuws.