Als je bezig bent met de bouw van een nieuwe woning, dan moet je ook gaan nadenken over wat je op het dak gaat aanbrengen. Onder de dakpannen heb je immers een degelijke dakbedekking nodig. Voorheen moest je dan in de weer met gevaarlijke stoffen en dit moest je dan ook via verbranding aanbrengen. Niet alleen is dat op zichzelf al gevaarlijk, maar de stoffen die daarbij vrij komen zijn ook niet al te gezond. Verder is deze methode lang niet altijd 100% functioneel. Dus daar waar het niet helemaal goed is gegaan, daar houdt je ruimte voor lekkage. Verder heb je te maken met een materiaal dat qua duurzaamheid ook niet al te hoog scoort. Daardoor ben je meer tijd en kosten kwijt aan onderhoud of het volledig vervangen van de dakbedekking. Om deze reden doe je er dan ook goed aan om te kiezen voor EPDM dakbedekking van interexpress. Deze dakbedekking was jaren geleden revolutionair en objectief beter dan de bestaande alternatieven. Maar uiteraard was het in die tijd nog duur, omdat de vraag naar EPDM laag was. Maar nu is de vraag uiteraard veel hoger, want men beseft meer en meer de voordelen van EPDM dakbedekking. Hierdoor is de prijs van dit materiaal een stuk lager geworden. Dat betekent dat je je dak heel goedkoop kunt voorzien van EPDM dakbedekking. Daar komt bij dat dit materiaal juist wel heel erg duurzaam is. EPDM heeft een minimale houdbaarheidsdatum van maar liefst 50 jaar. Dat is dus een halve eeuw. En dat is de minimale houdbaarheid. Dus de kans is groot dat het nog veel langer mee gaat. Langer dus dan een volledig mensenleven en dus zeker langer dan de tijd dat jij woonachtig bent in het huis met EPDM bedekking. Dat betekent dat je geen extra onderhoudskosten zult hebben en de kans dat je tijdens je leven nog een keer moet zorgen voor een volledig nieuwe dakbedekking is dan ook zeer klein. Dat zijn in principe al genoeg redenen om te kiezen voor dit duurzame materiaal. Maar het is ook nog eens veel makkelijker in gebruik. Voorheen moest je dus met branders in de weer en alle risico’s verduren die daarbij komen kijken. EPDM kun je gewoon lijmen en het is zelfs zo eenvoudig, dat je het zelf wel kunt regelen. Je moet er een klein beetje handig voor zijn, maar met de juiste instructies kun je het prima zelf doen en zo dus ook nog eens op de kosten van een dakdekker besparen. 

Surf naar interexpress voor EPDM materiaal 

Als je gebruik wilt maken van dit materiaal, dan heb je ook nog eens het gemak dat het allemaal online te bestellen is via interexpress.nl. Je kunt naar de site surfen en daar alle benodigde artikelen toevoegen aan de winkelwagen. Qua artikelen kun je denken aan: 

  • Lijm en kit
  • volledige dakpakketten
  • EPDM Stroken

Hulp nodig? Bel dan met de klantenservice

Mocht je zelf aan de slag gaan en daar wel wat hulp, advies of tips bij kunnen gebruiken, dan kun je altijd contact opnemen met de helpdesk.