Kinderen moeten zich op veel manieren ontwikkelen, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Er zijn verschillende manieren waarop u er als ouders voor kunt zorgen dat ontwikkelingen gestimuleerd worden, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaald speelgoed. Zo kan een loopfiets er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ontwikkeling van het evenwicht gestimuleerd wordt. Hierdoor worden kinderen sneller stabiel in hun bewegingen en krijgen zij bovendien al een goed idee van hoe zijn hun evenwicht moeten bewaren op een fiets. Het gebruik van een loopfiets is dus erg goed voor het stimuleren van het evenwichtsgevoel en is tegelijkertijd een erg goede voorbereiding op het fietsen op een gewone fiets. Aangezien wij Nederlanders echte fietsers zijn en dit het meest gebruikte vervoersmiddel is, is het dus zeker niet onverstandig om uw kind hier al jong op voor te bereiden. Het gebruiken van een loopfiets is een goede stap in de ontwikkeling en in het leerproces van het vinden van hun balans. Het fijne hiervan is dat kinderen niet door hebben dat zij een vaardigheid aan het leren zijn. Doordat zij een loopfiets vooral ervaren als speelgoed, zullen zij zelf het gevoel hebben dat zij aan het spelen zijn. Natuurlijk kunt u zelf het gebruik ervan nog stimuleren, door uw kind aan te zetten om tijdens een wandeling niet te lopen maar op de loopfiets mee te gaan. Maar meestal zal dit niet nodig zijn, het gebruik van dit fietsje zal door de meeste kinderen als zo leuk ervaren worden, dat zij uit zichzelf er veel tijd op zullen willen doorbrengen. Dit is voor u als ouders natuurlijk ideaal, dit betekent dat u zelf niet zult hoeven aandringen op het gebruik ervan en dat uw kleintjes een goede balans ontwikkelen met het doen van iets wat zij leuk vinden.

Verschillende soorten loopfiets

De meeste mensen hebben bij het woord loopfiets waarschijnlijk een beeld in hun hoofd van een eenvoudig houten fietsje. Dergelijke modellen bestaan inderdaad nog steeds en ze zijn natuurlijk erg sterk en gaan daardoor lang mee, dat is zeker een reden om voor een houten exemplaar te kiezen. Maar er is tegenwoordig veel meer keus, u hebt namelijk keus wat betreft:

  • het gebruikte materiaal
  • het aantal wielen
  • de kleur
  • het model

Wat materiaal betreft kunt u kiezen voor een loopfiets van hout, van kunststof of van metaal. Het spreekt voor zich dat hout en metaal sterke, robuuste materialen zijn. Maar deze hebben ook als nadeel dat ze wat zwaarder zijn en daardoor wat moeilijker te hanteren voor de kleintjes. Een kunststof exemplaar heeft als voordeel dat het weinig weegt en daardoor vaak wat handzamer in gebruik is. Als nadeel heeft het echter dat er natuurlijk wel wat sneller krasjes en dergelijke op te zien zijn en dat het slijtageproces vaak wat sneller verloopt. Een ander verschil is het aantal wielen. U kunt een loopfiets aanschaf met twee wielen, maar ook met vier. Vier stuks hebben natuurlijk als voordeel dat ze heel stabiel zijn, maar als grote nadeel dat hiermee het evenwichtsvermogen veel minder getraind wordt. Het is dan vooral een middel om ervoor te zorgen dat uw kind meer beweging krijgt. Wilt u graag dat de balans getraind wordt door het gebruik van een loopfiets, kies dan voor een exemplaar met twee wielen. Dit stimuleert het evenwicht immers veel minder en dat is voor veel ouders ten slotte toch de reden waarom ze een loopfiets voor hun zoontje of dochtertje aan willen schaffen. Tot slot is er natuurlijk ook veel keus wat betreft model en kleur. Bij een loopfiets denkt u waarschijnlijk meteen aan het model van een fiets, maar er is meer mogelijk. Ook het model van een motor, scooter, quad of trike is namelijk een optie. Uiteraard zijn deze verschillende modellen ook allemaal nog weer in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat het altijd mogelijk is om een exemplaar te vinden dat helemaal past bij de smaak van uw zoon of dochter. Hoe mooier en hoe leuker zij de loopfiets vinden, hoe meer zij geneigd zullen zijn om deze te gaan gebruiken. Het is dus echt aan te raden om te kiezen voor een exemplaar dat aan de wensen van uw kindje voldoet.

Te koop bij Cars4Kids

Wilt u een loopfiets aan gaan schaffen en bent u op zoek naar een zaak die een ruime keus biedt op dit gebied, dan bent u bij Cars4Kids helemaal aan het juiste adres. Zij hebben veel verschillende exemplaren in hun collectie, waardoor u altijd een exemplaar kunt vinden dat zowel wat betreft materiaal als wat betreft kleur en model helemaal aan uw wensen voldoet. Een groot voordeel van dit bedrijf is bovendien dat u gemakkelijk online kunt bestellen en dat zij altijd alleen maar uit voorraad leveren. dit betekent dat u er zeker van kunt zijn dat u het bestelde product ook daadwerkelijk snel in huis hebt. Naast een loopfiets kunt u bij hen terecht voor nog veel meer leuk speelgoed. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een auto voor de kinderen, waar zij zelf in kunnen rijden. Of wat dacht u van een kinderfiets, een driewieler, een loopauto of een skelter. Allemaal zijn het artikelen die de ontwikkeling van het kind stimuleren en die ervoor zorgen dat ze lekker actief bezig zijn. Als u dus op zoek bent naar een leuke loopfiets of naar een van de andere artikelen die wij noemden, dan zit u bij Cars4Kids dus helemaal goed.