Het is niet iets waar je dagelijks mee bezig bent, maar eens in de zoveel tijd zal het nodig zijn om je dak van onderhoud te voorzien of zelfs helemaal te vervangen. In dat laatste geval wil je natuurlijk op zoek gaan naar het beste materiaal. Voor veel mensen is het belangrijk dat het niet te veel geld kost en dat het lang mee gaat. Het is dan ook heel erg mooi meegenomen als het materiaal ook nog eens weinig onderhoud kost. Maar bestaat dit wel? Het antwoord op deze vraag is ja. Met de epdm dakbedekking heb je al deze voordelen op een rij. Het is een van een meest duurzame vormen van dakbedekking en daardoor is het ook een erg opkomend en steeds populairder wordend materiaal. Het is dus het materiaal waar steeds meer mensen voor kiezen. Met name huizenbezitters die onder een plat dak wonen, kunnen extra voordelen uit dit materiaal halen en kiezen er daarom erg vaak voor. Epdm is in vergelijking met veel andere dakbedekkingen een stuk goedkoper. Een nieuwe dak laten leggen is best wel een investering en als je daar iets op kan besparen is dat natuurlijk wel zo prettig. Daar moet dan natuurlijk niet tegenover staan dat het materiaal minder goed is dan de vele andere mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Daar hoef je met epdm zeker niet bang voor te zijn. Als het materiaal goed gelegd wordt heeft het een van de langste levensduren onder alle dakbedekkingen. Je bent dus niet alleen nu goedkoper uit, maar als je het over de jaren uitspreid waarin je van je epdm dakbedekking kunt genieten is het een nog betere koop. Daarnaast ben je ook nog eens bijna geen geld kwijt aan onderhoud. Deze soort dakbedekking heeft namelijk amper onderhoud nodig, waardoor je dus ook daarop veel centen kunt besparen. Daarnaast vinden mensen het ook een prettig idee om niet te vaak het dak op te moeten. Het is vaak ook niet erg goed voor de dakbedekking zelf. Het epdm is een erg stevig materiaal en je hoeft er niet bang voor te zijn dat het snel beschadigd, maar het kan wel een manier zijn om dus niet vaak het dak op te hoeven. De voordelen nog even op een rijtje:

  • duurzaam
  • goedkoper dan andere dakbedekkingen
  • minder onderhoud
  • langere levensduur

Als je dit zo ziet is er eigenlijk geen reden om niet voor deze soort dakbedekking te gaan. Je zult er in ieder geval erg veel plezier van hebben.

Met epdm kun je lang vooruit

Een dak wil je natuurlijk niet te vaak vervangen. Het kan tenslotte best een tijd duren voordat het dak gelegd is en dan moet je maar hopen dat het er ook goed op ligt en dat je er geen verdere problemen mee zult ervaren. Een lekkage in je dak is bijvoorbeeld iets waar veel mensen wel eens tegen aanlopen. Het kan natuurlijk gebeuren na een hevige storm of doordat er iets op het dak terecht is gekomen. In deze gevallen is de lekkage meestal snel te repareren en heb je er voor de rest geen last meer van. Het kan echter met sommige soorten dakbedekkingen lastig zijn om te bepalen waar het probleem zich nu eigenlijk bevindt en daardoor blijf je voor langere tijd problemen houden. Dat is niet alleen vervelend voor de buitenkant van je huis, maar met name ook voor de binnenkant. Lekkages zorgen negen van de tien keer voor vervelende waterschade die ook weer lastig te repareren is, zeker wanneer je een vochtig huis hebt. Dit zijn dus allemaal dingen waar je niet tegen aan wilt lopen. Met een epdm dakbedekking is de kans op dit soort problemen ineens een stuk kleiner. Omdat epdm uit een stuk bestaat moet het goed gelegd worden, maar als dat ook goed gedaan is zul je er jarenlang van kunnen genieten zonder er ooit problemen aan te ondervinden. Dat is ook een van de hoofdredenen waarom er zoveel mensen voor epdm kiezen. Je hebt weinig onderhoud en het dak gaat ook nog eens heel erg lang mee. Voor mensen die een plat dak hebben is het helemaal een ideale oplossing. Deze epdm daken zijn vaak erg gevoelig voor beschadigingen. Met de epdm dakbedekking hoeven ze zich daar veel minder zorgen om te maken en kunnen ze meer genieten van hun platte dak.

Haal meer uit je dak met epdm

Heb jij er jaren van gedroomd om de mogelijkheid te hebben om op het dak van je huis een terras aan te leggen? Met de epdm dakbedekking wordt dat mogelijk. Je kunt er makkelijk een sedum of een groen epdm dak aanleggen. Dat staat nog leuk ook. Dit is ook een fijne oplossing voor mensen die een lagere garage naast hun huis hebben waar ze wel op uitkijken vanuit een of meerdere ramen in het huis. Neerkijken op een grijs en donker epdm dak wordt door de meeste mensen toch niet gezien als een leuk uitzicht, maar met een sedum of groen dak er bovenop wordt dat ineens een stuk aangenamer. Kiezen voor epdm is dus in uiteenlopende gevallen de beste keuze die je kunt maken. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Informeer dan eens bij het bedrijf Interexpress epdm systemen. Zij kunnen je vertellen wat de beste opties zijn voor het dak en hoe zij je hierin verder kunnen helpen. Informeer vandaag nog!