Een outfit is volgens veel mensen niet helemaal af zonder de juiste accessoires. Je kunt kleding kopen in alle soorten, maten en kleuren en met het combineren van verschillende kledingstukken met de juiste sieraden, hoofddeksels en sjaaltjes kun je helemaal je eigen look creëren. Het hebben van veel verschillende accessoires en kledingstukken maken het echter moeilijk om iedere ochtend weer een outfit uit te zoeken. Ook is het je druk maken om je kleding soms heel vervelend. Je wilt er graag goed uitzien en een kleine tegenslag kan al je hele dag verpesten. Kleuren passen net niet goed bij elkaar, het ziet er te druk uit of juist te saai, het kledingstuk dat je graag aan wilt zit net in de was of je bent die ene sjaal kwijt die je outfit helemaal af zou maken. Het dragen van sieraden kan ook erg oncomfortabel zijn, maar je wilt er wel goed uitzien. En soms maakt een hoofddeksel het helemaal af, maar is het veel te warm om er eentje te dragen. Al deze ongemakken zijn erg vervelend, maar gemakkelijk op te lossen met de Buff. Dit is een bijzonder kledingstuk, dat eigenlijk een accessoire is maar veel meer biedt dan alleen versiering. Een Buff is een heel praktisch product dat er tegelijkertijd goed uitziet en dat je kunt combineren met iedere kledingstijl. Er worden Buffs gemaakt van verschillende materialen, in allerlei kleuren en met prachtige stoffen. Je kunt een Buff op heel veel verschillende manieren gebruiken en dit maakt het een noodzakelijke toevoeging aan je garderobe. Of je nu iedere ochtend een hele tijd voor de kast staat en je het heel belangrijk vindt hoe je er uitziet, of je juist niet zoveel bezig bent met je uiterlijk en op zoek bent naar een praktische accessoire: een Buff is een goede uitbreiding van je garderobe.

De voordelen van een Buff

Een Buff is eigenlijk een combinatie tussen een kledingstuk en een accessoire. Het is een stuk stof, waarvan twee zijdes aan elkaar genaaid zijn. Hierdoor wordt een soort col gecreëerd, die je rond je nek kunt hangen. Dit is de eerste toepassing van de Buff: een warme, vrolijke sjaal die je zowel in de winter als op koude dagen in andere seizoenen kunt dragen. Het product heeft echter zoveel extra opties, dat hij niet gezien kan worden als sjaal. Een van de voordelen is namelijk dat het een erg flexibel product is. Als je in de zomer in een zandstorm terecht komt of in de winter in een sneeuwstorm, is het fijn om je mond te kunnen bedekken. Je kunt de rand van de Buff aan de voorkant gewoon omhoog trekken, over de mond en eventueel ook over de neus zodat alleen de ogen nog te zien zijn. Op deze manier wordt je gezicht beschermd tegen zon, wind, neerslag en hitte of kou. Daarnaast kun je de Buff op het hoofd dragen. Je kunt er een band van maken, die je over het voorhoofd kunt schuiven als zweetband. Ook kun je, als je langer haar hebt, de Buff als haarband gebruiken. Als de Buff over het haar geschoven is, kun je de ene kant verder over het haar uitschuiven. Op deze manier ontstaat een stijlvol doekje, dat je over het haar kunt dragen. Het ding is zelfs zo flexibel dat je hem als hoofddoekje kunt dragen als je hem verder uitvouwt. Als je het product daarnaast om je gezicht doet worden je oren bedekt en als de rand onder je kin naar boven trekt, kun je ook de mond bedekken. Dit is een goede manier om de Buff te dragen als het hard waait of koud is: je hoofd wordt goed beschermd. Daarnaast kun je het product dragen als muts of als bedekking van de bovenkant van het hoofd. Er is zelfs een manier om er een muts van te maken, door hem binnenstebuiten te vouwen en in het midden rond te draaien. Als je de Buff dan weer binnenstebuiten keert, heb je een mooie, flexibele muts.

Allerlei soorten Buffs

Je kunt Buffs kopen in heel veel verschillende varianten en voor verschillende doelgroepen. Je hebt Buffs voor volwassenen, kinderen en honden. Een volwassen Buff is in principe hetzelfde als die voor kinderen, maar dan wat groter. Ook op het gebied van materialen is er veel te kiezen. Er worden onder andere Buffs gemaakt van:

  • Windstopper
  • Polartec
  • Merino wool
  • Coolmax
  • Outlast
  • Insect shield
  • UV protection
  • Microvezel

Zoals je merkt is er voor iedere gelegenheid een Buff beschikbaar. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen warmte en kou en verschillende andere weersinvloeden. Buffs zijn vooral goed te gebruiken tijdens het sporten en worden dan ook vaak gebruikt tijdens het fietsen, Skiën en paardrijden. De traditionele Buff kan worden gebruikt tijdens heel veel verschillende sporten, maar er worden ook speciale Buffs gemaakt voor verschillende toepassingen. Zo kun je een ‘Helmet Liner Pro Buff’ kopen om onder een helm te dragen of een ‘Headband Buff’ die speciaal is ontworpen als hoofdband. Op www.headwearshop.nl kun je meer informatie over dit product vinden. Ook kun je een kijkje nemen in het assortiment, waar je heel veel verschillende uitvoeringen, materialen en patronen vindt. Je kunt de Buff zelfs online bestellen op deze website. Als je minimaal drie Buffs tegelijk bestelt, krijg je de producten bovendien gratis thuisbezorgd. Neem dus snel een kijkje op www.headwearshop.nl en kies zelf een Buff uit.