Het huis aan de rand van Boxtel dat constant in de steigers stond. Het huis waar constant materiaal voor de deur lag en waar vaak tot in de late avonden licht brandde op kantoor – en op de babykamer. Het huis waar we graag vanaf wilden omdat eigenlijk alles verkeerd gegaan was. Mijn man en ik besloten tien jaar geleden om het huis te kopen. We wisten dat het compleet gerenoveerd moest worden en hadden veel plannen toen we de sleutel eindelijk in handen kregen. Maar na een jaar raakte mijn man werkloos en besloot hij voor zichzelf te beginnen om toch een inkomen binnen te halen. Een van zijn klussen moeten we te grondig gevierd hebben, want ik werd zwanger. Van een tweeling. De projecten kwamen volledig tot stilstand. We namen ons voor om volgende week – volgende maand – in de lente – weer aan de slag te gaan, maar het kwam er nooit van. Eerlijk is eerlijk, alles in de woning doet het dus echte urgentie was er niet. En dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we ons niet meer konden motiveren om nog iets aan het huis te doen. Maar wat doe je dan met zo’n woning? Er is toch niemand die een te renoveren woning wil kopen?

Makelaar in Boxtel had direct een aantal geïnteresseerden

Mijn man besloot om in gesprek te gaan met de makelaar in Boxtel. Nuyens Makelaars (nuyensmakelaars.nl) zag het direct helemaal zitten en stelde mijn man gerust. Zij wisten namelijk genoeg mensen die interesse zouden hebben in ons project om verschillende redenen:

  • Zij konden ervan maken wat zij wilden;
  • Lagere instapprijs;
  • Snel op te leveren.

De makelaar in Boxtel verzekerde mijn man dat er een goede prijs voor de woning bedongen kon worden omdat de gespannen woningmarkt nu eenmaal weinig ruimte laat. En wanneer verschillende mensen interesse hebben, dan wordt het natuurlijk wel heel leuk. De makelaar in Boxtel heeft het meeste voor ons geregeld. Wij trokken intussen bij mijn broer in zodat het huis direct op te leveren zou zijn; er blijven wonen wilden we toch al niet. De makelaar in Boxtel kreeg het voor elkaar om de woning binnen drie weken te verkopen, 7% boven de vraagprijs! Een groot succes en vooral een flinke opluchting voor ons, omdat we direct verder konden met het zoeken naar een andere woning. Ook daarbij hebben we gebruik gemaakt van de makelaar in Boxtel die een paar leuke objecten wist waar niet zoveel aan hoefde te gebeuren. Uiteindelijk zouden we onze nieuwe woning ook via de makelaar in Boxtel vinden.

Klussen is leuk, maar…

We hebben altijd graag gewerkt in de huizen die we hadden. Maar we zijn erachter gekomen dat het klussen afhankelijk is van veel factoren. Toegegeven; we hadden het project makkelijk af kunnen ronden als we gewoon door waren gegaan en geen pauzes in hadden gelast. Wanneer je op een gegeven moment de klussen naar voren schuift omdat je er geen tijd voor hebt, dan zakt uiteindelijk de motivatie weg. Zit je daarnaast ineens met een eigen bedrijf en geen vast inkomen én ook nog eens een tweeling die verzorgd moet worden, dan wordt het wel heel erg moeilijk. Gelukkig zijn er mensen zoals de makelaar in Boxtel die niet oordelen, maar die direct handelen en een plan opstellen om ervoor te zorgen dat je ook gewoon weer verder kunt. Dat het huis boven de vraagprijs verkocht zou worden, dat hadden we nooit gedacht – maar je hoort ons er echt niet over klagen.