Zonnepanelen zijn erg in opkomst. Steeds meer mensen laten zonnepanelen op hun huis bevestigen en besparen zo op hun energierekening. U hebt zich er misschien nog nooit zo in verdiept en vraagt zich misschien af of u daadwerkelijk voordelen hebt van het installeren van zonnepanelen. Daarom zullen we eerst de voordelen van zonnepanelen in het algemeen opsommen. Veel informatie erover kunt u vinden op onze website: de website van Twente Zon. Twente Zon levert zonnepanelen. Hun favoriete merk zonnepanelen is Solar Frontier. Daarom zullen we vervolgens vertellen waarom we u aanraden om voor Solar Frontier panelen te kiezen. Er zitten namelijk bepaalde voordelen aan Solar Frontier panelen ten opzichte van andere zonnepanelen. Ten slotte zullen we bespreken wat u kunt doen als u besloten heeft Solar Frontier panelen te willen hebben, of als u eerst meer informatie wilt. Als u op de website van Twente Zon kijkt, op het deel over Solar Frontier panelen: http://www.twentezon.nl/kennis-platform/zonnepanelen-en-toebehoren/solar-frontier/, en u scrolt helemaal naar beneden, dan kunt u onder ‘Kennis platform’ en ‘Financieren van zonnepanelen’, klikken op ‘De voordelen van zonnepanelen’. Hier worden de voordelen van zonnepanelen in het algemeen besproken. Kort samengevat zijn de voordelen de onderstaande.

 • Het belangrijkste: de totale kosten zijn uiteindelijke lager dan de opbrengst. U heeft er dus economisch voordeel van. Dit komt doordat:
  • De terugverdientijd korter is dan de levensduur van zonnepanelen. De terugverdientijd is circa zeven jaar, terwijl de levensduur minstens een kwart eeuw is.
  • U kosten bespaart op uw energierekening. Als u met uw zonnepanelen meer energie opwekt dan u nodig hebt voor uw huis, dan kan dit overschot teruggeleverd worden aan de energieleverancier. Als u meer teruglevert dan dat u afneemt van uw energieleverancier kunt u zelfs een terugleververgoeding ontvangen.
  • De waarde van uw woning stijgt door het bevestigen van zonnepanelen. Ook stijgt het energielabel. Als u uw huis dus op een gegeven moment wilt verkopen, kunt u er meer geld voor vragen dan dat u had kunnen doen als u geen zonnepanelen had laten installeren.
 • Ook erg belangrijk: zonnepanelen zijn milieuvriendelijk. Om uw huis warm te houden of de lampen aan te doen hoeft geen gebruik gemaakt te worden van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 wordt beperkt. Zonnepanelen zijn dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het behoud van onze aarde.

Waarom kiezen voor Solar Frontier panelen?

We hebben hierboven de voordelen uiteengezet van zonnepanelen in het algemeen, dus ook van Solar Frontier panelen. Dan zullen we nu de voordelen opsommen die wel bij Solar Frontier panelen inbegrepen zijn, maar bij andere zonnepanelen niet. Als u naar bovenstaande website gaat en naar beneden scrolt vindt u onder ‘Unieke eigenschappen van Solar Frontier zonnepanelen’ de redenen waarom Solar Frontier panelen erg gunstig zijn. Samengevat zijn dat de onderstaande redenen.

 • Als er sprake is van minder goede omstandigheden, als er bijvoorbeeld schaduw is, als er weinig zonlicht is, of als de panelen door de stand van uw huis en uw dak op een minder gunstige manier bevestigd dienen te worden, dan nog is de opbrengst van Solar Frontier panelen erg goed.
 • Solar Frontier panelen zien er mooi uit. Het esthetisch belang is misschien niet het eerste belang van zonnepanelen, maar toch is het mooi meegenomen als de panelen niet storend zijn of zelfs, in het geval van Solar Frontier panelen, er mooi uitzien.
 • De panelen van Solar Frontier zijn betrouwbaar. Doordat ze uitgebreid getest worden, met zowel interne tests van Solar Frontier, als door externe en onafhankelijke instanties, kan opbrengst onder veel omstandigheden, ook extreme omstandigheden als hitte en kou, gegarandeerd worden. Duurtesten zijn ook uitgevoerd om te garanderen dat de Solar Frontier panelen lang mee gaan en lang rendement blijven opleveren.
 • De temperatuurstabiliteit van Solar Frontier panelen is hoog. Als het warm is daalt de opbrengst van vele andere zonnepanelen sterk, maar met Solar Frontier panelen kan u toch een goede opbrengst gegarandeerd worden.
 • De panelen van Solar Frontier zijn extra milieuvriendelijk. Ze bevatten geen voor het milieu schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cadmium en lood. Ze voldoen dat ook aan de richtlijn als beschreven door de Restriction of Hazardous Substances (kortweg RoHS). Daarnaast is de energie-terugverdientijd van deze panelen slechts één jaar. Voor vele andere panelen is deze terugverdientijd 2,5 jaar.

Plan meteen een adviesgesprek

Als u geïnteresseerd bent in Solar Frontier panelen en wilt weten hoe ze precies in de praktijk gebracht kunnen worden bij u thuis, dan kunt u via de website van Twente Zon een adviesgesprek plannen. Dit is een gesprek op locatie, dus bij u thuis. Tijdens het gesprek, dat ongeveer een uur duurt, kan een deskundige op het gebied van Solar Frontier panelen goed inzicht krijgen in uw situatie. Zij kunnen u dan op basis hiervan goed advies geven en kijken wat voor u de opbrengsten kunnen zijn van Solar Frontier panelen. Er zullen vele dingen besproken worden. Kijk voor een volledig overzicht hiervan op de website. Er wordt onder andere besproken:

 • wat uw vragen zijn
 • wat uw wensen zijn
 • uw elektriciteitsverbruik
 • het aantal panelen dat u nodig zult hebben
 • welke kleur panelen u het liefst wilt
 • de technische en bouwkundige aspecten

Voor meer informatie kunt u ook eerst contact opnemen met Twente Zon. Dit kan telefonisch, door een e-mail te sturen, of door het contactformulier op de website in te vullen. Ook kunt u de panelen in de toonzaal komen bekijken.