Oosterse lampen mozaiek,marokkaanse,plafonniere,poef - Merel in Wonderland

Zoek jij een originele lamp voor in jouw woning? Dan moet je eens Oosterse lampen overwegen! Heel veel verlichtingsbronnen die te koop zijn, zijn toch eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde. Ze zorgen allemaal voor een vrij direct licht, of ze nu gericht zijn naar het plafond, naar beneden of naar een muur. Hoewel dit best handig en mooi kan zijn, heeft het ook zeker meerwaarde om eens iets anders te kiezen. Kies je voor Oosterse lampen, dan heb je vaak juist indirect licht en dat zorgt voor een bijzondere en aangename sfeer. Het heeft een zeer sfeervolle uitstraling dat het schijnsel wat meer diffuus is en wat gedimd. Dit wordt bereikt doordat veel van deze lichtbronnen gemaakt zijn van een vrij dicht materiaal, waar vervolgens heel kleine gaatjes in gemaakt zijn. Dit zorgt voor mooie patronen en voor een prettige lichtspreiding. Ook zijn er exemplaren te krijgen die van gekleurd glas zijn gemaakt, wat natuurlijk ook weer een geheel eigen effect geeft. Als je hier voor kiest, dan kies je dus zeker eens voor iets wat anders is dan anders. Voor wie iets origineels zoekt, zijn Oosterse lampen dus echt een aanrader!

Verschillende soorten Oosterse lampen

Zoals hierboven al een beetje duidelijk werd, is er niet maar één soort als het aankomt op Oosterse lampen. Je kunt kiezen uit verschillende varianten en dat begint dus al met het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. De lampenkap kan gemaakt zijn van:

  • glas
  • plastic
  • metaal

Maar niet alleen wat betreft materiaal bestaan er verschillen, er bestaan uiteraard ook verschillen in het soort lamp. Zo kun je kiezen voor hangende exemplaren, maar ook voor plafonnières, wandlampen, tafellampen, lantaarns of staande varianten. Zo is er dus voor iedere plek in huis wel een geschikt exemplaar te vinden in deze specifieke stijl. Nu is het natuurlijk wel zo dat Oosterse lampen niet in ieder interieur passend zijn, zo staat een variant gemaakt van kleurrijk glasmozaïek vaak niet zo goed in een heel strak zwart/wit interieur. Het moet dus wel ook wat bij jouw interieurstijl passen. Maar voor de genoemde strakke interieurvariant, kun je bijvoorbeeld wel als speels element een filigraine lamp kopen, uitgevoerd in een donkere kleur metaal. Zo valt er dus zeker wel wat te combineren, om zo een geheel eigen stijl te creëren. Daarom is het ook altijd de moeite waard om, als je eens wat anders wilt dan anders, eens te kijken of Oosterse lampen voor jouw interieur een goede keus zijn!

Merel in Wonderland

Waar kun je nu terecht voor leuke en bijzondere Oosterse lampen? Er zijn niet heel veel winkels die deze producten aanbieden, helemaal niet in een echt mooie uitvoering. Vaak is het zo duidelijk namaak, dat de uitstraling hier gewoon onder te lijden heeft. Zoek jij een aanbieder van echt mooie en originele exemplaren? Dan moet je eens een kijkje nemen bij Merel in Wonderland. Hier zul je zeker Oosterse lampen kunnen vinden die je nergens anders vindt. Bovendien kopen zij vaak maar een paar exemplaren per variant in, zodat je ook zeker weet dat je niet bij de buren later hetzelfde aan zult treffen. Zij snappen dat unieke elementen in je woning van belang zijn en daarom zoeken zij ook altijd naar unieke woonaccessoires, om jouw interieur nog mooier en specialer te maken. Niet alleen wat verlichting betreft kopen zij met dat in gedachten in, maar ook bij de andere accessoires houden zij hier zeker rekening mee. Wil jij je verlichting eens anders dan anders hebben? Zoek jij iets bijzonders en unieks? Kies dan eens voor een van de Oosterse lampen van Merel in Wonderland! Lees meer…