Herstel van fundering, funderingsherstel, maar daarnaast ook opvijzelen komt steeds vaker voor in bepaalde gebieden., Het komt met name voor in de volgende steden:

  • Rotterdam
  • Amstedam
  • Gouda
  • Dordrecht

Wat is precies de situatie? De situatie is als volgt: als de houten heipalen droog komen te staan dan rotten ze vervolgens in. Hoe dit kan? Dit kan bijvoorbeeld doordat het grondwater wordt verlaagd, maar een andere reden kan ook zijn doordat er een bacterie in het hout komt. Herstel van fundering is eigenlijk een grote ingreep, het is daarom van het grootste belang om je goed te laten informeren uit verschillende hoeken. Voor wie moet je dan kiezen als het gaat om herstel van fundering? Als je moeite hebt met kiezen of als je gewoon niet weet waar je moet beginnen? Kies dan voor Aannemingsbedrijf W. Visser. Waarom zou je dan moeten kiezen voor hun? Wel, dat is vanwege het volgende. Zij bouwen al meer dan 90 jaar met kwaliteit. Dat is van belang, omdat jij dan weet dat zij kwaliteit garanderen.

Wat is het belang van onderzoek naar funderingsherstel?

Het is belangrijk dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar de fundering en het is pas daarna zaak om een helder plan van aanpak te maken, omdat er anders grote fouten kunnen worden gemaakt en dat is vanzelfsprekend niet de bedoeling. Hoe moet het onderzoek dan verlopen? Je moet bijvoorbeeld denken aan de systematiek en als we kijken op een praktische en kritische manier, het volgende. Het onderzoek begint niet zomaar, voordat het onderzoek begint wordt de fundering op verschillende plaatsen vrijgemaakt van grond, er wordt met andere woorden op verschillende plaatsen bloot gegraven. Het gevolg is dan dat er onderzoek kan worden gedaan naar de kwaliteit van de palen en ook het langshout. Worden deze gegevens dan zomaar weggegooid? Nee, deze gegevens worden opgeslagen in een rapport en worden dus bewaard, dit is handig en daarnaast belangrijk en essentieel voor het verdere proces. 

Wat doet Aannemingsbedrijf W. Visser eigenlijk nog meer?

We hebben al uitgelegd wat herstel van fundering, funderingsherstel in de praktijk betekent, wat het zo’n beetje inhoudt. Ook is duidelijk geworden dat dit  niet zo’n makkelijke ingreep is en dat het proces best ingewikkeld kan zijn. Desalniettemin gaan we verder, want wat doet dit aannemingsbedrijf dan eigenlijk nog meer? Allereerst zijn zij te vinden op aannemingsbedrijfwvisser.nl. Zoals genoemd doen zij ook aan opvijzelen. Maar wat houdt dat in? Opvijzelen is een specialisme en het betekent het rechtzetten van gebouwen. Het is namelijk zo dat er verschillende redenen kunnen zijn voor het verzakken van een huis, dat het scheef komt te staan. Doordat een gebouw op een slappe ondergrond staat of bijvoorbeeld een polderlandschap, kan een huis verzakken. Het is dan zaak om het betreffende gebouw te redden, dat kan dus door een woning op te vijzelen. Het klinkt gek, maar het werkt! Hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe dat zit met de fundering lees je volgende week in de special over opvijzelen. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Stop dan vooral niet met volgen! 

Lees meer…