Traditiegetrouw is het belangrijkste onderdeel van het huis de plek waar wordt gekookt. Het eten wordt vaak in huiselijke kring gedaan en afgesloten van de buitenwereld. Een moment samen voor het gezin of voor een goed gesprek van de gastheer en gastvrouw met zijn gasten. Al eeuwenlang is het huis belangrijk voor twee dingen: onderdak om te slapen en een plek om te koken. Het fornuis is daarmee het belangrijkste onderdeel. Maar het fornuis is wel een veel recentere ontwikkeling. In feite is het fornuis een combinatie van kookplaat boven met één of meerdere pitten, en een oven of een magnetron. Zo is een dergelijk huishoudelijk apparaat eigenlijk multifunctioneel. Dat is goed om rekening te houden in de zoektocht naar een passend model. Mocht het zo zijn dat er al een oven is in de keuken, dan is een zoektocht naar een kookplaat alleen veel logischer. Tenzij het natuurlijk wenselijk is om meerdere ovens te hebben om te koken. Ook is het niet logisch om in een zoektocht naar een oven online ‘fornuis’ in te typen want dan komt er automatisch een kookgedeelte bij. Wat verder van belang is voor de zoektocht naar een fornuis zijn een aantal verschillende punten. Deze belangrijke punten om rekening mee te houden en vooraf een beeld bij te hebben zijn:

  • Hoeveel branders nodig zijn. Standaard is het om 4-pits te nemen, maar het is ook zeker mogelijk om, zoals het bekende spreekwoord luidt, meerdere pannetjes op het vuur te hebben. Een uitbouw naar 5, 6 of 7 pits is mogelijk.
  • Soort kookgedeelte is van belang. Het meest komt voor om te koken op gas, maar daar moet uiteraard wel een aansluiting voor zijn. Modernere opties zijn om te koken door middel van inductie of keramisch.
  • Soort oven. Zoals hier boven al aangegeven is bij een fornuis niet alleen het kookgedeelte een onderdeel, maar ook de oven. Keuzemogelijkheid is een elektrische oven, een elektrische oven met mogelijkheid om gas te gebruiken of naast de oven ook een magnetron toe te voegen.
  • De tijd dat elke oven zwart of wit was, is al een tijdje voorbij. Andere kleuren zoals antraciet, crème of een feller kleurtje is mogelijk
  • Merk van het fornuis. Er zijn ongeveer acht verschillende bekende merken die goede kwaliteit bieden
  • En last but not least; het formaat. Het kan natuurlijk zo zijn dat wordt gezocht naar bepaalde functionaliteiten, maar dat moet wel passen binnen de keuken.

Om uit deze opsomming een goede keuze te maken, is het raadzaam om online te gaan zoeken.

Fornuis uitzoeken bij De Schouw Witgoed

De hierboven opgenoemde criteria zijn ook het uitgangspunt van dit bedrijf om de consument te helpen kiezen voor het juiste fornuis. Een uitgebreid assortiment aan keuzes passeert de revue wanneer hier wordt gekeken. Mogelijk is de consument juist op zoek naar een specifiek merk met 6 pitten. Dan kunnen de filters daarop aangepast worden en de keuze is dan een stuk makkelijker te maken. In ieder geval makkelijker dan lukraak naar een winkel te gaan voor keuzes en totaal willekeurig een fornuis bekijken of deze bij het interieur en het huis past. Dan is het beter om gebruik te maken van de expertise van De Schouw Witgoed die hierom bekend zijn. Dit bedrijf bestaat sinds 1936 en kent het klappen van de zweep in de branche van witgoed. Onder witgoed vallen verschillende huishoudelijke apparaten zoals wasmachine, droger, koelkast, vaatwasser en het belangrijkste onderdeel voor de keuken waar hier al een aantal zinnen aan gewijd zijn het fornuis. Het is logisch om te denken dat dit bedrijf dat al bijna 80 jaar bestaat, weet waarover ze spreken. Dat is dan gelukkig ook zo en de ervaren medewerkers staan te allen tijde klaar om de consument bij te staan om een juiste keuze te maken. Ook wordt hierbij een goede service verleend. Mocht via de website een fornuis worden aangeschaft door de consument, dan wordt deze gratis bezorgd in heel Nederland. De oude apparatuur wordt gratis opgehaald. Het is natuurlijk niet handig om het oude fornuis nog thuis te hebben als het nieuwe model er is. Voor het bedrijf is dat een kleine moeite om te doen. Een goede extra service wat ervoor zorgt dat er geen extra kosten zijn verbonden na de online aankoop.

Geen online aankoop? Ga dan naar de showroom

Er zijn consumenten die het niet vertrouwen om online aankopen te doen. Dat is natuurlijk helemaal prima en een goed recht om niet te hoeven doen. In dat geval is het ook mogelijk om naar de showroom te gaan De Schouw Witgoed. Hun showroom met de verschillende modellen van het fornuis is ’s middags open van 13:00 tot 18:00. Deze showroom staat in het midden van het land in Bussum. Dit is mooi centraal gelegen in het midden van het land. Aan de Nieuwe Brink 18-20 is deze showroom te vinden. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar op 035 – 69 18 115 als de consument liever eerder iemand wil spreken. Op deze manier wordt voor iedereen de meest optimale service verleend. Dat is logisch dat deze service wordt geboden. Het is natuurlijk een grote aankoop, zo’n fornuis. Niet een aankoop waar lichtvoetig over gedaan wordt. Het zal namelijk zonde zijn om een verkeerde afmeting aan te schaffen of meer of minder pitten dan nodig heeft. Laat u daarom optimaal adviseren voor uw fornuis.