Als je via spotnet wel eens op zoek gaat naar bestanden, dan weet je dat je beperkt bent qua locaties waar je gebruik van Spotnet kunt maken. Je moet het programma immers downloaden en installeren op een computer. Dit is een prima optie als je af en toe eens gebruik maakt van Spotnet, maar het is uiteraard niet te doen als je heel veel van het programma gebruik maakt en dus ook graag op verschillende locaties vanaf verschillende apparaten bestanden wilt zoeken. De vraag is dan ook of er iets van een mogelijkheid is voor spotnet online. Hier wordt het enigszins technisch, maar het korte antwoord is positief. Je kunt namelijk via een kleine omweg gebruik maken van spotnet online. Hierbij dient wel te worden opgemerkt dat deze optie vooral geschikt is voor de mensen die sowieso al veel gebruik maken van dit programma. Als je een zogenaamde casual user bent, dan is wel mogelijk, maar het maakt het allemaal wat lastiger. Je hebt namelijk wel een zekere expertise nodige met Usenet en de NZBserver. Maar in principe sluit dit alles precies aan bij de wensen van de verschillende gebruikers. Voor de casual usenet gebruiker voldoet de gewone variant van spotnet prima. Maar voor degenen die op een wat dieper niveau gebruik willen maken van Usenet, is spotnet online via de NZBserver zeker een goede optie. Je regelt alles in ieder geval gemakkelijk via de site van 4usenet.nl. Als je gebruik wilt maken van spotnet online, dan draai je alles op een eigen server. Dit kan op een gewone desktop, maar het kan dus ook op een server of een NAS. Daardoor kun je ook online toegang verkrijgen tot spotnet. Aan de zogenaamde achterkant van de site wordt er gebruik gemaakt van spotweb. Dit is wat je nodig hebt voor spotnet online. Er is dus wel degelijk een mogelijkheid voor spotnet online, maar het vergt iets meer expertise en ervaring met zaken als NZB en dergelijke. Het is dan ook maar net hoe jij van de diensten van Usenet gebruik wilt maken, waar je het voor nodig hebt en hoe intensief je het gebruikt. De mogelijkheid om bestanden te delen kan een groot voordeel zijn en dus zou spotnet online zeker een optie kunnen zijn. Kijk daarom gerust eens op de website van 4usenet.nl voor meer informatie over al deze verschillende termen zoals: 

  • Usenet
  • Spotnet
  • NZB
  • Spotweb

Door de verschillende termen goed te begrijpen, kun je ook beter een keuze maken voor de dienst waar jij gebruik van wilt maken. 

Regel spotnet online via 4usenet.nl

Als je op zoek bent naar een server die je zelf kunt beheren en waarmee je dus ook via andere apparaten kunt zoeken, dan is spotnet online zeker een goede optie. Zoals gezegd kun je via de site van 4usenet.nl de nodige informatie lezen over de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende termen.

Download je favoriete series en films via spotweb

Als eenmaal alles hebt ge├»nstalleerd, dan kun je meteen via de site op zoek gaan naar bepaalde series of films die je wilt downloaden. Deze kun je dan dezelfde dag nog kijken.