Bomen kopen maakt je gelukkigSinds een korte tijd bestaat Forest: een app voor de smartphone die studenten helpt hun aandacht bij hun studeerwerk te houden. Het idee is dat je tijdens het leren niet op je telefoon kijkt, en als beloning daarvoor groeit er een boom. Als je dit lukt, kun je de boom een naam geven en gebeuren er allerlei leuke dingen mee (vogels maken er nestjes in, bijvoorbeeld). Lukt het je niet, dan sterft de boom af. Confronterend! Forest bleek een groot succes onder studenten en scholieren. Een ander positief effect: het vergrootte hun interesse in het groen om hen heen, én in tuinieren. Want zeg nou zelf, hoe veel leuker is het om bomen te kopen in het echt?! En vervolgens te zien hoe deze groeien in jouw eigen stukje aarde? Spoiler: heel leuk. Bomen kopen maakt gelukkig – en hier is waarom.

5 redenen om bomen te kopen

Bomen kopen? Waarom zou je? Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd door het bovenstaande, ietwat studentikoze verhaal. Toch kan het ook voor jou een verrijking van je leven zijn wanneer je ervoor kiest bomen te kopen. Daarom geef ik je hieronder vijf redenen om bomen te kopen! De allergrootste reden is natuurlijk dat bomen je gelukkig maken. Maar hoe kan dat eigenlijk? De vijf dingen die dat laten zien, zijn de volgende.

  • Bomen stralen wijsheid uit
  • Bomen maken rustig
  • Bomen maken tevreden
  • Bomen geven iets terug
  • Bomen zijn praktisch (schaduw, hout, boomhut)

Vijf redenen dus. Misschien vind je ze nu nog zweverig klinken, maar echt: het is waar. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eiken, die boven je uit torenen wanneer je door het bos wandelt. Vind je niet dat ze een bepaalde wijsheid uitstralen? We zouden nog heel wat kunnen leren van bomen. Hoe ze bijvoorbeeld meebewegen met de wind – maar wel vast en stevig op hun eigen plek blijven staan. Daarnaast maken bomen je rustig; iets wat echt bewezen is. Dat is ook waarom mensen graag wandelen om hun hoofd leeg te maken. Bomen gaan van ‘groot naar kleiner’: een grote stam wordt een tak, dat wordt weer een kleiner takje, en dat wordt weer een blad. Het schijnt dat deze volgorde de mens kalmeert. Bomen kopen is dus goed voor je mentale welzijn, kun je wel stellen. Niet in het minst omdat ze je tevreden maken! Je hebt namelijk hard werk geleverd om het zaadje – of de stek – te planten, en de boom te laten groeien. Je ziet voor je neus hoe het kleine plantje een grote, stevige boom wordt. Hard work pays off! Helemaal omdat de boom ook iets teruggeeft. Mooie kleuren in de herfst, appels en walnoten in de nazomer, bloesem in de lente… Zelfs als de boom niet ‘letterlijk’ dingen geeft, is ‘ie praktisch. Zo kun je er, als hij stevig genoeg is, een boomhut in maken of een schommel in hangen. Leuk voor de kinderen! Ook biedt hij schaduw in de hitte. En, is hij na een lange tijd aan zijn einde gekomen, dan kun je het hout mooi weer gebruiken voor de haard of een mooi tafeltje. Bomen kopen maakt dus gelukkig, want het is een geweldige investering die je alleen maar goede dingen oplevert.

Een boom die bij iedereen past

Mijn advies: ga bomen kopen! Of je op het platteland woont of slechts een mini-tuintje hebt: een boom kan overal staan. Misschien niet elke soort boom, maar… voor elk type tuin is er wel een boom die er goed bij past. Op de leuke en voordelige website bomenweb vind je bomen in elke soort en maat, van de sierappel tot de tulpenboom. Veel geluk gewenst!