Blij met mijn 4 seizoenen dekbedVorige week was het zo ver, ik heb voor het eerst een avond de verwarming aan gehad in huis. Voor mij is dat altijd het teken om er ook voor te zorgen, dat mijn slaapkamer er klaar voor is om de herfst en straks de winter in te gaan. Ik had echter altijd alleen maar een zomerdekbed en werkte met dekens, maar daar was ik de afgelopen winter niet meer gelukkig mee. Ik heb daarom een 4 seizoenen dekbed aangeschaft. Heerlijk, want nu heb ik één oplossing die ik het hele jaar door kan gebruiken.

Mijn keuze in een 4 seizoenen dekbed

Waarom ik niet meer wilde werken met dekens is omdat:

 • De dekens altijd van mijn bed af glijden
 • Ik ze te zwaar vind en een dekbed lichter is
 • Het stoffig was en ik niet steeds de dekens wil uitkloppen
 • Ze of te warm, of te koud zijn

Wanneer je onder een zomerdekbed slaapt en daar overheen dekens legt, en ook nog een sprei, dan is dat opeens een groot verschil in materiaal en gewicht waaronder je slaapt. Ik heb dan minstens een week nodig om daaraan te wennen, als het niet langer is. Een 4 seizoenen dekbed is het hele jaar door hetzelfde materiaal en daarin heb je ook nog eens veel keuze. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een tweedelig 4 seizoenen dekbed, zodat ik wel altijd het dekbed in één hoes kan hebben en het daarmee op zijn plek blijft, maar ik toch nog kan kiezen om onder een enkele of een dubbele laag te liggen. Het was daarbij nog wel even zoeken naar wat voor dekbed ik wilde hebben. Ik ben toen op beste-dekbed.nl, de website van Beste-Dekbed Luxe & Exclusief Beddengoed terecht gekomen. Hier heb ik een tijdje geleden nieuwe hoeslakens besteld en ik herinnerde mij dat deze webshop erg prettig in gebruik is en gratis verzending heeft boven 50 euro. Zo hoefde ik mooi de deur niet uit voor het uitzoeken van een 4 seizoenen dekbed. Op de website staat een ruime keuze van 4 seizoenen dekbedden waarbij je kunt selecteren op vulmateriaal. Ik had me van te voren hierover ingelezen en wist dat de website dekbedden aanbiedt met:

 • 100% ganzendons
 • Ganzendons
 • Eendendons
 • Kamelenhaar
 • Lamswol
 • Texelerwol
 • Zuiver scheerwol
 • Synthetische vulling

Van de laatste optie, een 4 seizoenen dekbed met synthetische vulling, wist ik dat ik dat niet wilde. Ik wilde een natuurlijk materiaal en omdat mijn dekens van wol zijn, dacht ik in eerste instantie dat ik een dekbed wilde met zuiver scheerwol of Texelerwol. Toch ben ik even verder gaan kijken en heb ik me verdiept in de dekbedden met 100% ganzendons. Ik zag al helemaal zo’n heerlijk fluffy dekbed voor me. Dat leek mij wel wat.

Een dekbed met 100% ganzendons

De website bevestigde mijn vermoedens al, want blijkbaar is er niets zo comfortabel als een 4 seizoenen dekbed met ganzendons. Het is dan misschien één van de duurdere opties op de website, maar goede nachtrust, het hele jaar rond, vind ik belangrijk en is een investering waar je jaren plezier van hebt, zeker waard. Mijn keuze is dus gevallen op een 4 seizoenen dekbed dat is gevuld met Pilsener dons. Dit dekbed bestaat uit twee delen en is super licht. Daarnaast is er erg fijn tijk gebruikt en dat merkte ik direct bij de eerste nacht dat ik onder het dekbed heb geslapen. Het is overigens erg fijn dat er zoveel verschillende maten dekbedden op de website van Beste-Dekbed worden aangeboden. Ik heb nu precies het 4 seizoenen dekbed dat ik wilde hebben. Laat die koude nachten maar komen.